Bune obiceiuri de adoptat si de pastrat

Inapoi la articole si trucuri

  • Serveste 3 mese pe zi, la ore regulate si in liniste, pentru a favoriza tranzitul intestinal.
  • Este important sa mananci incet (senzatia de satietate nu se declanseaza decat dupa 20 minute) si sa mesteci suficient alimentele pentru o digestie buna.
  • Bea un pahar de apa inainte de masa pentru a favoriza satietatea.
  • Nu te servi inca o data!
  • Nu sari peste nicio masa: organismul tau va compensa lipsa sa stocand mai mult la mesele urmatoare!
  • Mananca suficient la micul dejun si la dejun!
  • Nu ciuguli! Permite-ti o gustare, echilibrata si satioasa: un fruct si o bautura calda fara zahar (ceai, cafea), insotite eventual de o felie de paine. Poti servi de asemenea cruditati sau iaurt natural 0%...
  • La sfarsitul mesei, mergi pe jos cel putin 5 minute: destindere si digestie asigurate!
  • Bea apa pe toata durata zilei (cel putin 1,5 litri) ca atare, sau sub forma de cei, cafea, fara zahar.
  • Diversifica alimentele, privilegiand produsele proaspete, fructele, legumele, pestele…
  • Limiteaza alimentele grase, dulci si sarate. Evita preparatele industriale, adesea grase si prea sarate. Evita in special produsele de patiserie, bomboanele, mezelurile, biscuitii…
  • Modereaza consumul de bauturi alcoolice si sucuri, care incarca rapid valoarea calorica a unei mese!

Ce alimente sunt de evitat?

Anumite elemente sunt de evitat atunci cand ne stabilizam greutatea: densitatea lor calorica ti-ar distruge toate eforturile dintr-o inghititura! Iata o lista non-exhaustiva de alimente.

  • Sosuri: maioneza, etc.;
  • Carne si oua: mezeluri, jambon crud, carnati, oua prajite, carne grasa, etc.;
  • Peste: hering si ton in ulei, peste prajit sau pane;
  • Produse lactate: lapte si iaurturi grase, branza fermentata (camembert, Bleu), branza topita;
  • Fructe si fructe uscate: avocado, banane, smochine, prune uscate, curmale, castane, alune, migdale prăjite şi sărate, nuci, alune, migdale, nuci de pin, fistic, anacarde şi nuci pecan;
  • Preparate industriale: paste carbonara, cartofi prajiti, gogosi, piure de cartofi, batoane de ciocolata, biscuiti, creme industriale, miere, produse de patiserie, dulciuri, prăjituri, biscuiţi;
  • Bauturi: suc de fructe industrial, nectar de fructe, băuturi cu ciocolata, suc, alcool, sucuri dulci aromatizate.

 

Pofta de ceva dulce

Ce-ar fi sa inlocuiesti…

  • ...inghetata cu serbetul, mult mai putine calorii!
  • ...crema de ciocolata cu un gem putin dulce, mai putin gras si bogat in vitamine!
  • ...un baton cu ciocolata cu un baton cu cereale.
  • ...o crema desert cu un compot sau cu un iaurt cu fructe cu grasime 0%.
  • ...o gofra cu o clatita.

Inapoi la articole si trucuri

 

 

 

 

Premii

Datorită conceptului său inovator, compania NutriSaveurs este susținută de Oséo Anvar (Agenția Națională de Valorizare a Cercetării și Dezvoltării) și de întreprinderea Réseau.

Nutrisaveurs a primit mai multe premii internaționale în recunoștință pentru unicitatea și noutatea produselor sale:

 

Slăbește cu plăcere!

Acasă
Produse
De ce NutriSaveurs?
Cum Funcționează?
Mărturii
Sfaturi și trucuri
Întrebări și răspunsuri
Politica de returnare
Politica de securitate a datelor
Politica de confidentialitate
ANPC